Afsluiting

De voorstelling is beëindigd. Donderdag 30 april nam de laatste Waarnemer Dordecht waar vanaf het dak van het Energiehuis. De ervaringen van alle Waarnemers lees je hier terug.

Hoe werkt het?

366 dagen lang houdt, twee keer per dag, telkens een andere Waarnemer de wacht over de stad in het Venster op de Stad, in een houten object bovenop het Energiehuis in Dordrecht. In de ochtend start de waarneming vanaf zonsopkomst, in de avond is dat vanaf een uur voor zonsondergang. Als Waarnemer ben je alleen in het Venster op de Stad en observeer je de stad, zoveel mogelijk zonder te bewegen, zonder telefoon of camera. Indien noodzakelijk kan de waarneming eventueel ook zittend plaatsvinden. Het project is open voor personen vanaf 16 jaar die belangstelling hebben om mee te doen. Je inschrijving wordt mede bepaald door de volgorde van inschrijven en de beschikbare tijdstippen.

Workshop

Ter voorbereiding op je deelname neem je als Waarnemer deel aan een verplichte workshop van ongeveer 1,5 uur. Elke twee weken organiseren wij deze bijbehorende workshop voor meerdere Waarnemers tegelijkertijd.

Begeleiders

De Begeleider is een vrijwilliger die de Waarnemer ontvangt en ervoor zorgt dat alles goed verloopt tijdens de waarneming. Iedere Begeleider is bij voorkeur ook een keer Waarnemer geweest.

Verslag

Verslaglegging is een belangrijk onderdeel van De Waarnemer van Dordrecht. De Begeleider neemt een foto van elke Waarnemer aan het einde van hun deelname, evenals een foto van de omgeving. Ook wordt aan het einde van de waarneming aan de Waarnemer gevraagd in een korte tekstje zijn of haar ervaring te beschrijven. Deze teksten en foto’s worden gepost op de website en in andere media zodat iedereen de ontwikkeling van de voorstelling kan volgen. Helemaal aan het einde verschijnt een publicatie met de documentatie van alle Waarnemers en hun ervaringen.

Bijeenkomsten

Elke drie maanden organiseert Kunstmin, de producent van dit project, een bijeenkomst voor de Waarnemers en Begeleiders die tot dan toe al hebben meegedaan met het project, waarbij ze elkaars ervaringen kunnen uitwisselen. twee keer organiseren wij ook een openbare bijeenkomst over de ervaringen, voor iedereen die geïnteresseerd is.