Bewolkt, klein beetje blauw en later regen. Laatste ochtend, bijzonder hier te staan na 730 voorgangers. Mooi bouwwerk en bijzondere constructie. Het wordt morgen alweer afgebroken.

In het begin was het nog donker, althans vage contouren en schemerachtig met in de verte wat blauwe lucht. Er rijden wat auto’s. Een ziekenwagen en een zwaailicht. Wat joggers en fietsers. Ontspannen door elkaar. Vogels floten. Fladderde wat rond.

Later begon het regenen. Auto’s bleven komen. Het werden er wat meer. Joggers verdwenen en fietsers gingen wat meer gehaast. Een enkele wandelaar met paraplu.

Het begon wat harder te regenen. Vogels kwamen met kabaal van het dak door het ontbreken van een paar regenpijpen. De regen kletterde tegen de ramen.

Het verkeer kwam en het ging. Het gaan was meer dan het komen. ’s Avonds zal het andersom zijn.

Twee uitzichten. Een over de Noordendijk met het zicht op het verkeer. Van ver zag je het aankomen en onder je verdween het. Het uitzicht over Dordt. Bijzonder hoe de verhoudingen anders zijn vanuit hier. Brug links, dan de oude kerk, Augustijnenkerk en de molen rechts. Ander uitzicht over het Energieplein. Het plein met lichtmasten, speelveld en de kubussen welke geïnspireerd ‘lijken te zijn’ op het Joods monument in Berlijn. In de verte de Papendrechtse brug.

Het uur was voorbij voor ik er erg in had. Nog wel vier uur willen blijven staan. Het beeld van de stad, de geluiden, het klimaat (deur open laten staan) en de sfeer was geweldig.