Toen ik op deze datum intekende dacht ik heel veel beweging waar te gaan nemen. Het is nl. Koningsdag en gewoonlijk zie je de vlaggen en kinderen/ouders met kleedjes en spulletjes richting de binnenstad gaan, maar door het corona virus is Koningsdag Woningsdag geworden. Hopen dat zoveel mogelijk mensen thuisblijven is een raar idee op deze datum, maar voor nu zo belangrijk!

Eigenlijk wilde ik graag op 13 December waarnemen omdat op die datum het dan precies een jaar geleden was dat mijn moeder gecremeerd werd en het ook nog precies 25 jaar geleden was dat mijn vader stierf, maar deze dag was al “geboekt”. Dan op 27 april omdat mijn moeder een zeer enthousiast Koningsdagfan was. Oranjetompoezen en een oranjemaaltijd hoorde er bij. Mijn ouders waren trotse Dordtenaren en ik draag deze waarneming op aan hen.

Wat zag ik? De zon kwam in een rap tempo als een vurige rode bal op. Ik zag weinig mensen, zo af en toe een fietser of een auto. Een mevrouw die aan het hardlopen was zwaaide en dat vond ik erg leuk! Ik hoorde vogels en zag het zonlicht heel mooi over de daken richting de Grote Kerk verspreiden.

Het uur vloog om, heerlijk zonder besef van de tijd. Het was een mooie ervaring!