Zaterdagavond uitkijken over een bijna lege stad. Een stad waar ik als Noord-Hollandse toch wel lang aan moest wennen. Maar nu mijn stad! De zon staat strak naar binnen te schijnen aan een blauwe lucht. Op het plein zijn 2 jongens aan het voetballen en leert één moeder haar kind koppeltjeduiken. Wat na een paar keer ook lukt! De brug naar Papendrecht die gelukkig weer open is wordt druk bereden door vrachtwagens.

Dan het laatste half uur van mijn waarneming de andere kant met de Zwijndrechtse brug en de Grote Kerk waar een vlag heerlijk wappert in de wind. De zon kleurt naar diep geel, daarna naar oranje en zakt prachtig tussen de kerktoren en een flatgebouwweg. Wederom oude en nieuwe gebouwen die staan er hier rondom met daar tussen bomen die net in hun groene blad staan en daar de stad mee kleuren.

Wat een unieke beleving om hier aan te mogen deelnemen.