Ik stap het venster in en ik heb geluk! Een grote rode vuurbol verschijnt aan de horizon. Vlak naast de toren van Villa Augustus. Een plek waar ik veel mooie herinneringen aan heb. Mooi! Best raar eigenlijk, ik heb de zon al op zoveel mooie plekken op de wereld op- en onder zien gaan, maar nog nooit zo bewust op de plek waar ik woon.

Het is dezelfde zon.

Het valt me op dat er al aardig wat mensen onderweg zijn, in een periode waarin het iedere dag zondag lijkt. Het is ook duidelijk dat de lente echt begint. Wat staan er eigenlijk veel bomen in de binnenstad. De toppen zijn zichtbaar, verschillende kleuren groen. 2 mensen die langslopen zwaaien, wat leuk, ik zwaai terug.

Steeds meer menen fietsen voorbij, de één in een korte broek, de ander verstopt in een dikke winterjas met sjaal.

De zon schijnt steeds feller, kleuren en schaduwen veranderen. Meer geluid, meer bedrijvigheid, meer leven op straat.

Goedemorgen Dordrecht!