Wat een uitdaging om met hoogtevrees bovenop het Energiehuis te gaan staan. Die gedachte viel mijn gek genoeg gisteren pas in. Eenmaal boven merkte ik niets van die angst.

Aanvankelijk bleven mijn gedachten bij het woord ‘uitdaging’ hangen. De uitdaging waar we nu voor staan in deze vreemde tijd. De uitdaging die het alledaagse leven is voor mensen met autisme. Ik sta hier niet geheel toevallig op deze datum, wereldautismedag.

Langzamerhand vervliegen mijn gedachten en neem ik alles nog waar. De mooie, van oranje naar geel verkleurende lucht. Hoe het licht op de gebouwen valt. Vogels die vlakbij langs vliegen: ganzen in V-formatie, een koppel zwanen, meeuwen die moeiteloos door de lucht zeilen. Mensen die hun hond uitlaten, fietsen, (hard)lopen en autorijden. En soms mensen die naar mij zwaaien. Er komt een liedje in mij op:

“I see a light come shining
from the west down to the east
any day now, any day now
I shall be release”