Mijn stad ontwaakt, mooi als altijd. Van een mooie diep-oranje gloed die zweeft van de Papendrechtse brug achter Villa Augustus door. Door de Coronacrisis weinig bedrijvigheid op straat. Iemand die de hond uitlaat, een paar fietsers en een aantal fanatieke hardlopers die een dag thuis werken energiek willen starten. Tegenover een leeg Servicecentrum Drechtsteden. Normaal gesproken overal mensen en bedrijvigheid, nu donkere verdiepingen en een enkeling op de begane grond.

Maar dat houdt de zonsopkomst niet tegen. Langzaam creƫert zich een oranje bol omhoog. Deze zweeft en wordt steeds feller tot een mooie scherpe gele gloed. Aan de andere kant wordt steeds beter de pracht en prala van de mooiste stad van Nederland zichtbaar. Een rooie gloed straalt over de Grote Kerk, waar de Dordtse vlag trots wappert. Ook de Zwijndrechtse brg, Kunstmin en het Groothoofdspoort staan er prachtig bij. Ineens geniet ik van een ontwakende stad waar de straten iets drukker worden. Trots op deze stad!