Een prachtige zonsopkomst met mooie wolken. Soms met een gouden randje. Zo was deze waarneming ook echt met een gouden rand. Wat is Dordrecht dan toch mooi. Toen ik daar stond bedacht ik wat moet het bijzonder zijn geweest om tijdens de Synode de toren te beklimmen en dan in een draaiend bovenstuk de omgeving te bekijken.

De Kloveniersdoelen had z’n toren en natuurlijk is het jammer dat dit alles er niet meer is. Met dit uitkijkpunt zie je hoeveel moois er nog is. 

Voor mijzelf was het leuk om te bedenken dat wij hier veel speelden in mijn jeugd. In 1953 zat ik op de school in de Steltenstraat en wij speelden dan vaak langs de Noordendijk om die op en af te rennen. Iets wat nu niet meer kan, zo zag ik.

Ik kan nog veel meer herinneringen op schrijven die in mijn gedachten kwamen toen ik hier boven stond waar te nemen. Ik ben er blij dat ik dit gedaan heb. Het was zeer waardevol.