t Is een winderige middag, zou “het hokje” wel goed vast staan? Om 16.31 uur ging ik mijn beurt in.

Op het plein tegenover Kinepolis voetballen kinderen. Fietsers die uit de stad komen hebben lekker de wind in de rug, andersom is het behoorlijk doorpezen. Ik zie hardlopers voorbij komen in korte broek, wauw februari! De wieken van de molen ‘Kijck over den Dijck’ gaan lekker hard in het rond, ook op zondag?! Of is het alleen op Kinderdijk dat ze stil staan? Nou ja, het zal veranderd zijn, de winkels zijn ook open op zondag. Ik zie bloesem in de bomen! Nog wel klein, maar het zit er wel! Luie meeuwen komen over, zich lekker laten voortblazen door de wind.

Er is ook een trauma heli, da’s minder natuurlijk. Hopelijk komt het goed met degene waarvoor hij moest uitrukken. Welke gebouwen staan ook alweer waar precies? Leuk om dat weer eens even helder te krijgen.

Mensen gaan een kopje thee drinken bij Villa A. Natuurlijk met zo’n zalige punt erbij. Er loopt een hele ganzenfamilie buiten daar, ze wandelen wat maar wagen zich niet in het water. 

Ineens is de tijd om! Ik realiseer me dat het opeens een stuk donkerder is! 

Wat een super leuke ervaring is dit zeg. Dat uurtje is niks. Ik had nog wel een uur gewild. Begon er net in te komen. De wieken zijn trouwens stil gezet om een uur of vijf. De avond is begonnen.