Net voor achten fietste ik vanmorgen richting Energiehuis. Het was nog schemerig, maar het werd al licht. Ik hoorde al vogels en zag al wat mensen.

Ik mag deze morgen waarnemer zijn. Voordat ik bovenop het Energiehuis sta is het eigenlijk al heel licht. Het is een mooie winterse morgen. Geen regen en geen wind. Helder in de stad. Aan de achterkant bij het Energieplein verwacht ik nog rust en stilte. Maar de dag is al volop begonnen. Een stroom auto’s en fietsers richting het kruispunt Oranjelaan. Ik zie vele medewerkers aan komen lopen naar het regiokantoor. Zij slaan geen acht op mij. Ze zijn alle waarnemers al gewend. Binnen zijn ze ook al druk aan het werk. De zon laat zich af en toe tussen de wolkenvelden zien.

Aan de andere kant met het zicht op de binnenstad zie ik nog de rust. De molen, de Grote Kerk, Groothoofd en de tuintjes waar ik op kijk liggen er rustig bij.

Het wordt steeds lichter. Het is 30 januari. Vandaag ben ik 60 jaar geworden. Toch maar weer gehaald. Prachtig om zo aan mijn verjaardag te beginnen.