Deze bijzondere ervaring had ik niet willen missen … Boven in een uitkijkpost over mijn Dordrecht uitkijken, geweldig! Ik focus mij op de lucht. Die is grijs in wel meerdere grijstinten. Een deken eigenlijk. Het wordt lichter. 

Een aanhoudende stroom auto’s, vooral vanuit Noordendijk valt mij op (vanwege de gesloten Wantijbrug). Ineens herken ik een dame op de fiets van gezicht en realiseer ik mij dat je op grote hoogte mensen kunt herkennen. 

Dan vallen mij de bomen op. Er staan redelijk wat bomen in Dordt, maar ik realiseer mij ook dat die vaak het onderspit delven in onze gemeente, dat wordt droevig.

Dan zie ik wat eksters vliegen en landen van verschillende hoge plekken naar de grond en de bomen, mooi zijn ze! Nog 2 duiven, 2 eenden en meerdere meeuwen laten zich zien. 

Je hoort veel, maar pas als je je focust weet je wat je bewust hoort. Naast een brandweer, wat hei-geluiden en auto’s op wegdek kon ik de wind tekeer horen gaan. Ook gaat het ineens erg hard regenen.

Daardoor eindigt mijn uur met een grappig beeld van mijn Dordrecht bezien door natte ramen, waardoor de gebouwen e.d. bewegen als jezelf heen en weer beweegt. Machtig deze ervaring!