Blue Monday, de deprimerendste dag van het jaar. Althans, de bedenker van deze een na laatste maandag van de maand. De goede voornemers zijn bij veel mensen het afgelopen weekend mislukt. Het is een maand met vaak grijs en somber weer. En dan de maandag, de wekker gaat bij veel mensen weer vroeg af. Het begin van een nieuwe werkweek. Blue Monday dus. Op deze dag wilde ik graag de stad waarnemen.

Deze maandag is een mooie letterlijke vertaling van Blue Monday: het is een maandag met een prachtige blauwe lucht. Het begon met roze wolken. Die verdwenen langzaam en maakte plaats voor het felle zonlicht. Op straat zag je dat mensen zich warm hadden aangekleed. Het was sinds een paar weken weer een koude nacht geweest en dat zorgde ook voor mooi en helder weer. Het werd langzaam rustiger op straat. Dit wordt een mooie, koude, blauwe maandag.