De dag is begonnen. De Dordste vlag wappert op de toren van de Grote Kerk. Dagelijks fietsend van de Zwijndrechtse brug naar de Papendrechtse brug was ik er benieuwd wat een waarnemer ziet. Vorige week met een brede grijns op mijn gezicht deelgenomen aan de workshop. Het is niet alleen kijken of beter gezegd waarnemen. Het is een voorstelling! Ik heb zelfs een bewegingsoefening gedaan.

En nu dus 60 minuten waargenomen. Nooit gerealiseerd dat het bij zonsopkomst al zo licht is. Nooit gerealiseerd dat 1 uur alleen maar kijken zo snel voorbij gaat. Opvallend hoeveel andere dingen je opeens weer ziet als je naar het andere raam loopt.

Meeuwen van boven bekijken. Duiven die over je op de balken lopen. Wat een herrie is dat. De bedrijvigheid in Dordrecht zie je groeien in de loop van het uur. Ik heb genoten. De grijns op mijn gezicht is gebleven en wellicht zelfs groter geworden.

Trouwens, nu pas zie je hoeveel zaken er dagelijks geregeld worden om dit mogelijk te maken. En wat er gedaan en gebouwd is. Bijzonder project!