Gisteren zat ik bij de film, maar vandaag kijk ik neer op het dak van de bioscoop. Door twee vensters ontvouwt zich een heel andere film, met Dordrecht als decor en de Noordendijk en het Energieplein als filmset. Misschien niet zo spannend als Star Wars, maar zeker niet minder mooi!

Een man fietst voorbij met een stapel dozen achter op zijn fiets en zwaait enthousiast naar mij. Zou hij weten hoe het is om hier boven te staan? Een klein meisje stapt van steen naar steen op het plein en valt dan plotseling hard. Een klein persoonlijk drama. Gelukkig is haar vader er om haar te troosten. Even later stopt er een ambulance bij het café onder de molen. Een groot drama? De ambulancebroeders verdwijnen uit het zicht om even later weer terug te komen. Er lijkt niets aan de hand. Gelukkig maar.

Zo wordt het langzaam donker en speelt de film zich verder af. Dag in dag uit…