Wat leuk om de stad langzaam wakker te zien worden! Het zicht was helder, je kon ver kijken. De ochtendzon liet zich af en toe kort in een kiertje tussen de wolken zien. In het begin weinig verkeer beneden, maar grote V-formaties ganzen bovenlangs.

Langzaam komt dan het leven op gang, met wat jeugd op de fiets op weg naar een zaterdagochtend activiteit en wat bedrijfsverkeer. Er vaart een schip onder de Zwijndrechtse brug door. En dan opeens is het stadse leven weer gewoon rustig aan begonnen. Ik word vandaag getroffen door het contrast tussen dit heerlijke vredige uurtje als waarnemer en de koppen van toegenomen oorlogs- en terreurdreiging in de krant waarmee ik de ochtend begon.

Aan het eind van de wacht word ik begroet door mijn zoontje en de vrouw waarmee ik vandaag 9 jaar geleden getrouwd ben. Het is goed hier in Dordt!