Wat een mooi cadeau om eens een uur lang helemaal alleen en dus in alle rust over de stad te kunnen uitkijken. De stad waar ik inmiddels meer dan 30 jaar woon en waarvan ik steeds meer ben gaan houden. In de verte de Grote Kerk en de spoorbrug…

Maar ineens hoor ik sirenes en loop ik naar de andere kant. Kennelijk is er een ongeluk gebeurd, kleine ambulance, grote ambulance, veel politie, weg afgezet. Niet te lang blijven kijken denk ik, anders bederf ik mijn cadeau.

Loop terug naar de andere kant, kan goed ‘mijn’ Kunstmin zien. Het is bewolkt, dus geen mooie zonsondergang, maar ook zonder dat is het een prachtige ervaring. Als het uur bijna om lijkt, loop ik toch nog even naar de andere kant. Alles is weer zoals het hoort…Nu maar hopen dat degene in de ambulance ook een goede jaarwisseling zal hebben.