Ik kwam om te kijken en zag wat ik verwachte, daken van huizen, bioscoop, kantoor en Augustus daarnaast, vredig in het groen. In het westen de Grote Kerk, nog meer daken en het torentje van het oude Bibelot. Hoeveel levens zal ik aan me voorbij hebben zien trekken? Heel veel in ieder geval, al vang je slechts een glimp op, een fractie slechts. Ik bedacht me dat er veel te zien is, uitkijkend over de stad, maar nog veel meer wat je niet ziet. Het is een metafoor voor het leven, je kijkt maar je ziet slechts een deel. Toch, toen ik er langs stond begonnen mij dingen op te vallen: de zonverlichte bomenrij, helemaal op de Zuidendijk, maar ook een stukje Wantijbrug, de Merwedebrug, de hoeveelheid vogels boven de stad en in het westen zelfs de skyline van Rotterdam. Vaker zou ik de tijd moeten nemen om over mijn eigen horizon heen te kijken, om zo mijn blik te verruimen en dan zien wat er gebeurt.