Wat een geweldige dag om dit mee te mogen maken. De lucht is helder en in de verte zie je in het oosten de wolken met een rood randje.
Het enige wat leeft zijn de rookpluimen die uit een aantal fabrieken en kantoorpanden komen en sporadisch een auto die over de Noordendijk rijdt.
Het is een koude nacht geweest en de daken zijn wit. Langzaam zie je de zon boven de wolken uitkomen als een rode bal die langzaam lichter wordt en warmte begint te geven.
Het valt op of het lijkt tenminste zo, dat Dordrecht vanaf het oosten wakker wordt. Boven de Vogelenbuurt zag je de rookpluimen als een zee boven de huizen, terwijl in het centrum slechts sporadisch een rookpluim uit een schoorsteen kwam.
Ook het aantal auto’s dat via de Noordendijk binnen kwam was beduidend hoger dan het aantal dat het centrum uitreed. Later nivelleerde dit, maar het waren er nooit meer dan 5 die ik tegelijkertijd zag rijden. Al met al een mooie ervaring waarbij het beeld van de opkomende zon boven het wakker wordende Dordrecht voor altijd op mijn netvlies zal staan.