Een trieste regenachtige dag komende uit Heerjansdam
Bijna te laat omdat de file op de A16 ook de weg kwijt was. Net als het weer dus. File richting Breda in de ochtend …. En dat …. Ik vandaag 56 jaar geleden geboren ben in de Oranjeboomstraat te Rotterdam. En via Heerjansdam vandaag hier beland ben en dat ik me met een schapekop getrouwd ben, raadslid ben in Zwijndrecht en geniet van wandelen,  barbecuen, Pieterpad en in de natuur en buiten zijn, wilde ik meemaken. De workshop, tja wat had ik en aandacht ik zaterdag maar wat was ik er blij mee die oefeningen daar alleen en echt genoten daar. En soms gezaaid. En wat een lieve man wachtte me op en begeleidde me. Was 23 minuten voor 8.04 hier. Baalde en schaamde me maar mijn vriend voor 90 minuten brak dat af met zijn … , vriendschap en perfecte gastheer te zijn. Wat een lieve man. En de ervaring boven tja. Het was regenachtig, donker en dan wordt …. Zonder zon. Boven dacht ik in eerste instantie, de Noordendjik is de mooiste kant. Was mooi, met de Papendrechtste brug, Huis Augustus en dat kantoorpand. Maar boven zijn is … het leven ontdekken. Dat was juist de mooist kant. Het licht vocht daar voor het leven toen .. de Noordendijk donker was en aan het werk ging of naar school. En liep je terug naar de Noordendijk zag je dat ook hier licht iets gewonnen had ten opzichte van eerder die ochtend.
Boven zijn is ook een bewustwording. Je bent echt alleen zonder de druk van het leven en door dat je een uur opgesloten zit open je ogen voor de wolken en het licht en denk je na over je leven. Het leven wat bestaat uit opgroeien, volwassen worden, keuzes maken, huisje boompje beestje en tja wie ben je. En het gevecht van het licht is ook je levensloop met de wetenschap dat het ook weer donker eindigt.