Was wel benieuwd wat ik zou zien. Zou het een mooie zonsopkomst zijn? Helaas één groot grijs wolkendek en regen. De stad was duidelijke wel wakker. Wat een drukte op de Noordendijk! Zelfs nog een hardloper die de regen trotseerde. Mijn lieve vrouw die ven langs kwam fietsen. Die was dus te laat op haar werk.
Op een gegeven moment ga je je focussen op iets. In het begin op de prachtige kleuren van de herfst. Vele tinten groen, geel, organje en bruin. Mooi, ondanks de regen. Later kregen automobilisten die een bocht naar rechts namen mijn aandacht. Blijkbaar leren we om netjes in het midden te blijven, twee lesauto’s deden dat namelijk. Anderen begonnen bij de middenstreep en sneden naar binnen, weer anderen deden dat andersom. Sommigen kwamen op de andere weghelft.
Opmerkelijk dat je naar dat soort dingen gaat kijken als je een uur in je eentje bovenop een dak staat. Het vloog voorbij, dank je wel Dordrecht voor dit uur.