Kijken, indringend dat beeld van mensen die gaan op weg naar huis. Het werk gedaan de zon zakt langzaam, heel langzaam achter de wolken. Kleur. Lichtjes gaan aan. Auto’s, fietsen, maar nog steeds niet de straatlantaarns.

Het is stil en toch niet. Geruis van het verkeer.

Kijken.

Een vriendin loopt voorbij , ziet me, zwaait.

Kijken. 

Langzaam wordt het schemerig. Ik wacht op de lichtjes die aan moeten gaan in de huizen van de mensen die thuiskomen van hun werk. Maar het blijft donker in de huizen. Moeten die arme mensen zolang werken reizen of zijn ze gewoon met z’n allen uiteten. mm.. maandag..niet echt een dag om uit eten te gaan.

Ja pap, daar sta ik dan op je verjaardag.  Ik voel je naast me staan. 103 zou je zijn geworden. Ook een dag van afscheid en nieuw begin. 36 jaar geleden. Het is goed.

Dordrecht is een heerlijke stad om te wonen, werken en leven. 

Maria Vermijn