Vroeg wakker met een verwachtingsvol gevoel. Wat ik al lang ‘het schoolreisjesgevoel’ noem. Een beetje prettige spanning in buik en hoofd. In de trein vanuit Leiden (6.15 uur) veel nachtbrakers die de nacht hebben doorgehaald. Sommigen bleken dagbrakers! Op verschillende plekken de getuigenis. 

Op de fiets van station naar het Energiehuis. Ik heb er zin in. Het is droog en niet helemaal bewolkt. Ik bof: bijzonder om op deze manier de dag te beginnen. Ik kan me niet herinneren ooit een uur stil te hebben gestaan.

Langzaam wordt grijs, lichtblauw, even blauw en een voorzichtig zonlicht maakt dat er meer kleur verschijnt. Sommige obmen oranje, rood, daken, roder. Zondagochtend rust, weinig mensen op straat, na de eerste helft iets meer mensen op straat. 3 zwaaiers, leuk is dat! Het uur is om, Rob mijn begeleider komt me halen. 

Snel gegaan, prachtige ervaring.
Dordrecht is mooi.

Dinie Craane