Dordrecht een eiland?
Weinig van te zien. Wel indirect: de spoorbrug, de Papendrechtse brug & de Prins Hendrikbrug. Vooral veel bebouwing, maar gelukkig ook redelijk wat groen. Ik dacht zelfs de sequioa boom in een tuin aan de Singel waar te nemen.

Oude gebouwen: natuurlijk de Grote Kerk en dichtbij de molen. Allebei functieloos, God is verdwenen en de molen zwaait alleen op verzoek. 

Nieuw is de Zwijndrechtse spoorbrug, het Tomado gebouw (heet nu anders?) en het foeilelijke ‘deksel’ op Kunstmin. Heeft niemand dit eerder van een hoog standpunt bekeken? 

Ook de hoogmoedige toren van de Boevenbank is te zien, met het gekaapte oranje en de Nederlandse leeuw. Hoeveel bedrog durf je te laten zien?

Direct onder je zie je het menselijk toneel, wandelaars (weinig), fietsers (iets meer en bij vlagen), scooters (altijd op hoge snelheid) en vooral veel auto’s (waarheen, waarvoor?). Overigens maakt de Noordendijk mooie curven tussen de bebouwing.

Aan de achterkant is veel ruimte, maar minder dynamiek. Het geluid van de fonteinen viel op naast spelende kinderen op het plein. En bezoekers van wat slechte films die weer teruggezet worden in de echte wereld.

Het was een mooie dag en de zon verdween weer als een kogel van licht.

Ale van Bergeijk