De tijd vliegt. In het begin, ben ik vaak van de ene kant naar de andere gelopen, om maar zo veel mogelijk te kunnen bekijken. Ik probeerde bepaalde punten te herkennen. De Grote Kerk en Groothoofdspoort is wel gelukt. De rest is best moeilijk. De Spoorbrug van Zwijndrecht en de Papendrechtse brug voor auto’s lukte ook nog wel. Op een gegeven moment ben ik huizen gaan tellen waar zonnepanelen op lagen. Ik meen dat het er 8 zijn, die je kan waarnemen.¬†

Na het eerste halfuur, herkenbaar omdat de begeleider dan even komt kijken, heb ik mij op de zonsondergang kant geconcentreerd. Er werd af en toe gezwaaid (3 keer) en er was ook iemand, die een paar foto’s nam en mij voor het poseren bedankte. Er wordt best aardig gesport in deze buurt. Er werd door aardig wat mensen hard gelopen. Verder viel mij op dat 1 fietser zonder licht aan de verkeerde kan van de weg fietste. Raar dat je je dat op zo’n moment opvalt. Ook viel mij op dat de lichten in de richting Rotterdam eerder aangaan dan in Dordrecht. Het was vandaag mijn 70e verjaardag, overigens in het weekend al gevierd, maar in dit uurtje heb ik er geen moment aan gedacht. Ik had wel een paar keer de neiging om naar de tijd te kijken, echter zonder horloge en de Grote Kerk in de regen wist ik niet wat de precieze tijd was. Ik vond het een apart ervaring en ben nu heel benieuwd naar de ervaring van anderen.¬†

Dirk Dwarswaard