Overgang

Overgang van oost naar west
Overgang van licht naar donker
Overgang van middag naar avond
Overgang van geel naar rood
Overgang van zomer naar herfst
Overgang van werk naar huis
Overgang van drukte naar stilte
Overgang van rood naar groen
Overgang van komen en gaan.

Overgang van alles naar samen, een blik, een ontmoeting, een ontmoeting met het leven van de stad dat in zijn eigen ritme voorbij danst. Ik ben een buitenstaander in het geheel dat zich beneden mij afspeelt, maar toch ook weer niet. Ik word gezien, passanten maken foto’s en zwaaien. Ik ervaar een moment van rust. Wat is het mooi dan één te worden met het moment, gewoon te zijn en te beseffen; het is goed zoals het is. Is dat niet gewoon de intentie van geluk?
Dankjewel Dordrecht, dat ik je zo heb mogen meemaken. Het was een ervaring die ik zal koesteren en waar ik met plezier aan zal terugdenken. Ik daal weer af en ga weer op in de stroom.

Monique van de Graaf