De Waarneming is op zichzelf al een bijzondere ervaring te noemen. Een uur lang stil zijn en stil staan om de stad vanaf een prachtige plek te bekijken. Maar waarnemen terwijl er een heavy metal festival gaande is op het plein beneden je is ongetwijfeld nog bijzonderder te noemen. Ik hou zelf erg van festivals dus dit is een leuke gewaarwording (alhoewel het mijn muzieksmaak niet is).
Tussen de concerten door word ik vooral waargenomen. Mensen zwaaien en zoeken interactie. Over het algemeen zijn het positieve interacties, hoewel de alcohol op een gegeven moment ook mee gaat spelen. Tijdens de concerten neem ik vooral waar. Mensen genieten van de muziek. Kinderen spelein in de fontein. Ik zie voor het eerst hoe het er backstage aan toe gaat bij een concert. En de muziek, ach… die was wel te doen!

Lise Wever – Schoonen