Goedemorgen,
Vandaag wordt mijn oudste zoon 18 jaar en op deze bijzondere dag ben ik waarnemer van Dordrecht. Eerst bekijk ik snel mijn waarnemersruimte en het uitzicht aan de kant waar ik binnen kom. 

Het is heel bijzonder om op deze positie in mijn stad te kunnen zijn. Het uitzicht is geweldig. Ik sta eerst aan de kant van het plein en ervaar de sensatie van de hoogte. De geluiden zijn subtiel aanwezig. Na enige tijd, doe ik hetzelfde aan de andere kant.

De stad ligt er mooi bij en lijkt te wachten op de komst van de zon. Die komt al snel op boven de bomen die staan richting Villa Augustus. Een jonge vrouw laat een jonge hond uit. Hij loopt los en is erg speels. Hij rent alle kanten op en de vrouw lijkt er op te vertrouwen dat hij steeds weer terug gaat komen. Ze verdwijnen zo richting Villa Augustus alwaar de opkomende zon zich over hen ontfermt. 

Intussen zijn subtiele geluiden ingehaald door geluiden van machines en vrachtauto´s. De kleuren van de stad worden steeds feller. De schaduw van gebouwen in de buurt blijven donker.

Deze mooie stad heeft kleur en schaduw. In deze stad laat ik mijn zoon steeds meer los en vertrouw er op dat hij steeds weer terug zal komen. 

Marcel Moock