´Stilstand is achteruitgang´
I don´t agree on that! Een uur lang de tijd nemen voor helemaal niets. Heerlijk! Wanneer doe je dat nou eigenlijk? Ik vond het maar wat mooi: 
het eerste wat ik zie is een spin die zich buiten voor het raam aan zijn draadje laat zakken. Hij heeft overal de tijd voor. Een contrast met de auto’s waarvan het gros, zo kom ik achter, de buitenbocht maar wat graag afsnijdt. Ik merk op dat ik één van de uitverkorenen ben van alle waarnemers die zijn maand van waarneming levensgroot op een gebouw mag bewonderen. Totaal 62 mede uitverkorenen zouden hun maand, Augustus op het pompgebouw van Villa Augustus kunnen zien. Benieuwd wie van hen dezelfde associatie maakt. 

Mensen lopen voorbij. Kijk! Een mooie blonde dame! Blijkt dat mijn pasgetrouwde vrouw te zijn. Wat tref ik het toch. Morgen is haar beurt, maar ze kwam alvast een kijkje nemen. Ze is een van de velen die belangstellend naar boven kijkt. Een enkeling zwaait, ik zwaai naar een enkeling. Naarmate de zon richting gebouwen beweegt, worden de gezichten moeilijker te onderscheiden en nemen de koplampen van de auto’s de overhand. De anonimiteit zet in. Als mijn waarneming er op zit werk ik nog een blik op et raam. De spin is nergens meer te bekennen.

Jack Wever