Goedemorgen Dordrecht, 

Langzaam heb ik jou en je Dordtenaren wakker zien worden vandaag. Terwijl ik zelf een geeuw probeer te onderdrukken – zonder succes – wrijft een man beneden de slaap uit zijn ogen als hij naar zijn werk slentert. Aan de overkant van het Energieplein zijn werklui al heel wat langer wakker. Langzaam maar zeker durven ze steeds meer geluid te maken, met hun vrachtwagens, hekken, graafmachines en ander grof geschut. Ik deel een glimlach met een voorbijganger, die eerst wat schuchter naar boven kijkt, maar dan toch écht durf te kijken. Hij is één van de twee mensen die net zoals ik even stil staan bij het moment. Een volgende voorbijganger kijkt, loopt door, stopt weer en haalt zijn telefoon tevoorschijn. Snel maakt hij een foto. Ik neem hem waar en hij mij. 

Goedemorgen mooi Dordrecht

Ilse van Driel