Kleurig Dordt

Daar sta je dan, de stad waar je al 23 jaar met plezier woont, waar te nemen. Primair word ik ‘t meest getrokken door de ZW kant, wat ‘n perspectief! Die Noordendijk, wat ‘n end; met aan de rechterzijde ‘t Energiehuis, ‘n café, de Molen en helemaal in de verte de flats van Zwijndrecht. Links in de verte de trotse Spoorbrug en natuurljk onze Grote Kerk. Ik verbaas me over de fietsers waar ik af en toe oogcontact mee heb; blijkbaar valt de stellage toch op.

De andere zijde geeft iets minder ver zicht met aan m’n linkerzijde de Kinopolis, in ‘t midden het enorme kantoorgebouw 248 en rechts de in het niet vallende trapgeveltjes. Wel enig leven in de brouwerij! Op het dak van de Kinepolis is ‘n groepje meeuwen heerlijk aan het badderen; ‘n man laat 3(!) hondjes uit; vier kinderen voetballen op ‘t veldje en de eerste bezoekers begeven zich naar de bios. 

Weer terug aan de andere kant valt me op dat er op de nieuwe huizen al wat zonnepanelen liggen, maar ook veel plasjes water; hopelijk worden daar binnenkort tuintjes aangelegd wat ik op één dak zie. Wel lekker wat bomen in de stad, stoere beuken, veel berken en nog veel meer onbekends! 

Op enig moment heb ik het geluk dat de zon verder doorkomt, de grotendeels grijze lucht wordt fors open gebroken en het goudgele licht laat zich zien. Moeilijk te beschrijven, maar ‘n feestelijke ontwikkeling van tinten blauw, geel en oranje! 

Het verkeer op de Noordendijk wordt ietsje intensiever, de koplampen gaan aan. 
Opvallend dat veel automobilisten de bocht in de weg afsnijden. ‘n wonder dat ‘t zo vaak goed gaat! Als laatste zie ik ‘n AH-wagen stoppen die braaf wel 8 kratjes eten komt afleveren. Wel sneu dat die huizen hier trapjes hebben… 

Als allerlaatste geniet ik opnieuw van het prachtige kleurenspel in de lucht, wat ‘n geluk!!

Miriam Scha