Een uurtje turen over Thuredrith
Dordrecht! Inmiddels mijn stad. Haar naam ontleend aan de rivier de Thure. Het riviertje dat stroomde door de straat waarin ik tegenwoordig woon. Ik wilde zien en begrijpen wat de invloed van het water is op de vorm van onze stad. Door goed te kijken krijg ik enkele antwoorden, maar waarnemen is meer dan kijken met de ogen. Het kijken met het hart is wat ik veel intenser heb ervaren. Daar waar mijn hoofd weet dat zich achter alle muren en deuren die ik van bovenaf zie, zich zeker ook veel pijn en verdriet afspeelt, zie ik de rust en zachtheid van de stad. Het lijkt of de mensen zich veel rustiger en zachter bewegen dan wanneer ik mezelf verplaats in deze mooie stad. Is dat wat de ochtend doet? Met mij alleen of is het zo dat wij in de ochtend een andere gemoedstoestand hebben? Dat is de vraag ik die meeneem voor als ik zo dadelijk weer beneden sta.

Nikol Joosten