Vandaag géén stralende zonsopgang, maar hier en daaar een plukje roze-oranje wolk. Regen op het venster aan oost. Het donker licht langzaam op naar verschillende kleuren grijs in de lucht. Het uitzicht aan de oostkant vrij troosteloos, maar dán het uitzicht op west! Hier kleurt grijs al gauw in vele tinten blauwgrijs.

Staand in het venster voel ik me in de rol van toneelspeler. Hoogst ongemakkelijk om zo in de spotlight te staan, maar tóch maakt mijn hart een sprongetje als ik opgemerkt word en iemand naar me zwaait. Zittend in het venster op west, het laatste kwartier geeft me echt het gevoel Waarnemer te zijn. 

Dordt speciaal voor mij zo uitgekaderd. Als één grote ansichtkaart waarop hier en daar wat bewegende figuurtjes, zoals vogels en voorbijgangers, zijn toegevoegd. “Had hier nomg wel een paar uurtjes naar willen blijven kijken…

Elvira Oomens