Ok hier sta ik dan! Wat nu, waar kijk ik naar? Ik begin aan de voorkant; de kant van de binnenstad. Links keurige tuintjes, hokkerig door hun schuttingen; echt Nederlands denk ik, alle sin hokjes. Opeens zie ik een vrouw. Ze maakt foto’s van me! Joh, het is m’n ‘grote zus’ Clazien! Speciaal voor mij gekomen, wat lief! Zelf heeft ze hier ook gestaan. Ik poseer en zwaai haar uit. Op een dakterras zwaaien drie jongeren terug. Wat leuk! En kijk nou beneden zwaaien twee bewoners die net hun huis binnengaanl Er wordt veel gezwaaid steeds: Ik hou er van! Het leukste is wel de cabrio met vier mensen, waarvan één me opeens ziet staan en zwaait. De auto toetert. Na een paar minuten komt hij weer langs (ze hebben een rondje gereden!) en zwaaien ze alle vier.

Verder, wat valt me op: de torens van onze kerken, zie ik Rotterdam in de verte?! En vooral de enorme rode beuken in de stad. Prachtig! Er zouden er meer geplant moeten worden… Te weinig bomen meer in de binnenstad zie ik.

Een wesp vliegt steeds voor het raam. Zo hoog als de vogels; nooit geweten dat wespen zo hoog vlogen! Hoe hoog sta ik eigenlijk???

Maar eens naar de andere kant. Wat valt me op? Superlelijke kantoorgebouwen en de bioscoop. En het Energieplein: allemaal steen en beton, bah! Wat een gemiste kans voor Dordt. Hier zou een Tiny Forest moeten staan, in elk geval veel groen, voor de bewoners van dit stukje Dordt! Daar kan ik me wel eens kwaad over kaken: iedereen (dus ook het gemeentebetuur) weet toch inmiddels dat groen beter is dan beton?!

Gelukkig is daar de watertoren van Villa Augustus met haar prachtige tuinen. En in de verte zie ik heel veel bomen. Waar zou dat allemaal zijn?

De wesp komt aan deze kant ook een kijkje nemen: hij is ergens naar op zoek. Geen idee waarnaar…

Ik loop weer naar de voorkant, deze kant spreekt me het meeste aan. Twee oudere mensen rijden elk in een scootmobiel op het fietspad. De man rijdt achteraan en ik zie steeds zijn remlichten opflikkeren. Kennelijk rijdt de vrouw langzamer dan hij. Grappig! 

Het wordt schemeriger, steeds meer auto’s rijden met licht. Het is opvallend hoeveel jonge mensen ik zie lopen en rijden Kennelijk valt de vergrijzing in Dordt wel mee. Gelukkig maar.

Het uur gaat snel om en ik heb me geen moment verveeld. M’n tijd zit er op: Dag Dordt! 

Aimée Bongers