“De zon komt op, de morgen wordt wakker”

De zin uit het lied van “10.000 redenen tot dankbaarheid” komt in mij op als ik de zon op zie komen. De zon begon als een stipje boven de Alblasserwaard. Uitkijkend naar de zon zie ik hem ten noorden van de Papendrechtse brug. Met een paar minuten is hij helemaal rond, oranje. Prachtig! Maar dan weer weg achter de wolken.

Kijk je over de stad, dan zie je een ‘stuk historie’ in zo’n oude stad als Dordrecht. Natuurlijk de inconen van Dordrecht zoals de Grote Kerk, maar ook de molen. 
Een krantenbezorger doet een krant door de brievenbus en kijkt dan op zijn briefje… dat geeft hem richting. De vraag komt dan bij mij op: :”Wat geeft ons richting in ons leven? Voor mij is dat Jezus Christus. Ik gun de Dordtenaren geen zorge om hun en ons leven! 

Dat waren een paar gedachtne die bij mij opkwamen in het uur van “Waarnemer van Dordrecht” op deze eerste zaterdag in augustus 2019. 

Vriendelijke groet,

Bertus van der Vegt