Daar sta ik dan. Waarnemer over mijn eigen stad. De ochtendstond is mij niet vreemd. De straatlantaarns gaan uit en het mijmeren overvalt mij. Hier ligt mijn roots, ik ben hier geworteld. Geboren, getrouwd, de geboorte van onze kinderen, alles komt terug. Ik zie de krantenbezorger als eerste voorbij fietsen. Hij brengt mij ook trouw iedere ochtend het Dordtse nieuws. Iemand zwaait, een vogel houdt mij gezelschap. Hoe bijzonder is dit. Ik ontdek al mijn bekende straatjes en steegjes. Het ontroert mij. Deze afgelopen twee weken waren bijzonder. Met familie over uit Australiƫ mijn stad als toerist bekeken. Dat is een tip die ik iedereen wil meegeven. Kijk naar al het moois dat Dordrecht te bieden heeft. Maar 1 ding is zeker, als de Grote Kerk opdoemt dan voel ik mij thuis. Dordrecht heeft een bijzonder plekje in mijn hart.

Lisette Mol