Ïk stap in de ruimte, ik kijk maar ervaar nog geen rust om alles goed te zien 
Ik kijk door het raam en zie een grijs wolkendek, bij de Grote Kerk is er een lichte straal. De lucht kleurt van roze naar oranje. Automobilisten zwaaien, mensen lopen langs en kijken omhoog.
Ik loop naar het andere raam, de lucht is donkergrijs. Ik kijk en zie een lijnenspel wat niet klopt. Een somber plein met zielig klaterende fonteintjes. Mensen die de bioscoop in- en uitgaan, geen gezellige drukte. Ik ervaar onrust, er is geen verbinding met dit deel van de stad. Het gebied is ook niet onderling verbonden, zelfs het mooie Villa Augustus komt niet mooi tot haar recht vanuit deze hoek. Mensen op het plein lijken eenzaam. Hoe mooi als ik mij weer omdraai en loop naar het venster op de stad. De zon gaat onder net achter de molen. Ik ervaar rust , het klopt. 
Ik adem en glimlach
Ik kies voor de mooie kant.

Liza van Dorp