Een hele bijzondere ervaring! Staan voor de stad. Zien en gezien worden. Zwaaiende mensen, gefotografeerd worden. In het begin voelde ik me de hele tijd staan, als een levend (museum)object. Langzaamaan verdween dit en werd ik één met de omgeving. Stilstand en beweging. Alles is voortdurend in beweging. Voertuigen, mensen, vogels, wolken, stromend water. De zon. De gebouwen en huizen staan stil. Ik ook. Af en toe loop ik naar de andere kant om daar weer stil te staan. De gedachten verdwijnen langzaam. Aan de oostkant kan ik de zon zien en de molen weerspiegelt in het raam. Hoe lager de zon komt hoe interessanter het is om aan de westkant te blijven. Verlichte dakramen door de ondergaande zon. Op een gegeven moment zakte de zon in de wolken. Het wolkendek veranderde eerst in een berglandschap met besneeuwde, door de zon beschenen, bergtoppen. Prachtig! Langzaam veranderde dit in een zonovergoten strand, met de zee op de voorgrond en duinen op de achtergrond. Langzaam zakte de zon verder en veranderde het schouwspel weer in een wolkendek. De lichten van de voertuigen zijn aangegaan en de schemering valt in. Heel blij ben ik dit meegemaakt te hebben. Bedankt! Voor deze ontmoeting tussen stilstand en beweging.

Ineke Hooghuis