Op deze zwoele zomeravond mag ik op de uitkijk staan in onze mooie stad. Ik zie mensen onderweg: op de fiets, met de auto, lopend. Aan de snelheid zie je of ze gehaast zijn. Sommige auto’s rijden de binnenbocht. Zouden ze echt haast hebben om ergens te komen of is het hun rijstijl? Waar gaan ze heen? Sommigen zwaaien, zeggen elkaar gedag. Vriendelijkheid doet goed! Op het plein klettert het water uit de fonteinen. Een hond zoekt verkoeling, 2 dames zitten erbij. Spelende kinderen met hun bal, op de fiets over de heuvels. Het is vredig-rustig in de stad. Boven alles uit zie ik de draaimolen van de kermis. Het groene licht verspreidt zich. 2 bakjes draaien rond.

Ik ben blij dat ik hier sta 🙂 Als stralende middelpunt de ‘Grote Kerk’, dat staat voor geloof in deze stad. Daar kan echte vrede gevonden worden en geeft mij rust.

Emmy