Dordrecht, de stad waar ik precies 30 jaar geleden kwam wonen. Hier liggen mijn wortels, nu ben ik terug.
Het decor verandert. Ik zie waar de zon op zal komen. Het licht wordt steeds feller. Het decor in mijn leven verandert ook. Heel langzaam. De zon heeft moeite om door te breken. Wolken houden haar stralen tegen. Het lijkt een gevecht. De zon wint en haar oranje-gouden stralen beschijnen de stad. Maar dan toch nog een wolk die de spelbreker is.
aan de andere kant van mijn post kijk ik uit over de stad en zie 7 markeerpunten. Hoge gebouwen en torens. Bestuur, handel en geloof: 3 pijlers van de stad.

Heer, vergeef alle onrecht uit het verleden van deze 3 pijlers. Alle fouten en misstanden door de eeuwen heen.

Voor onze stad is een belofte:

Zie Ik maak iets nieuws! Op de 3 pijlers, bestuur, handel en geloof, zal Ik iets nieuws maken wat een voorbeeld zal zijn in ons land.

Het decor gaat veranderen: langzaam maar zeker! Ben je er klaar voor? Dankjewel, Dordrecht- stad voor de Koning Jezus!

Brian Jelier