Grijs. Grijze lucht. Dordt bedekt door een grijze lucht. Grijs asfalt. Fietsen zonder geluiden. Brommers, auto’s, motors met brom geluiden. Brommers, auto’s, motors met nog hardere geluiden. Uitlaten van brommers, auto’s, motors met heel veel harde geluiden. Een zwaaiende motorijder. Dansende bladeren van de bomen door de wind. De wind die fietsers harder doen trappen en naar achteren waaien.

De wind die vormen van bomen steeds doen veranderen. Meeuwen die dansen in de wind en voorbij scheren. Geluiden van de fontein op het plein.

Een duif die probeert zijn evenwicht te bewaren op een heen en weer zwiepende tak. Het lukt! Mijn gedachten die bedenken dat alles wat ik zie en hoor door mijn ogen en oren is en dat elke waarnemer wat anders zal waarnemen. Dus wat neem je aan voor waar?

Wat er over blijft na 1 uur waarnemen? Het verlangen om een matrasje neer te legen en hier gewoon nog te blijven. De hele nacht waarnemen! Het was machtig!