Waarnemingen: Zon kwam op tussen een laagje wolken dus 2 keer eigenlijk. Daarna vrijwel onbewolkt. Zonnegroet gedaan toen de zon geheel zichtbaar was.

Wat zie je verder: Vogels, maar niet veel, duiven, meeuwen, een enkele kauw.

Wat is Dordt eigenlijk groen van boven gezien, ook wel veel witte gebouwen en schoon op straten en pleinen. Rond 6 uur nog heel weinig mensen en verkeer. Pas tegen zevenen wat meer. Ook in de huizen en kantoren geen levend wezen te zien. Als waarnemer ben ik zelf niet waargenomen, niemand kijkt omhoog. Een enkel krantenbezorger die slechts 1 adres had, zeker een weinig gelezen krant. Leest iedereen verder digitaal of een avondkrant?

Als de zon wat hoger staat is er aan de andere kant meer te zien, geen tegenlicht. Onder de waarnemerspost is een flauwe bocht, wat valt op: Iedereen snijdt die bocht af ook fietsers. Ook 2 olifantpaadjes ontdekt. Wat is een uur snel om en wat is er vele om waar te nemen. Ook de waarnemerspost zelf, blank, onbehandeld hout, stevige balken en metalen hoekstukken. ook een fijne houtgeur. De gebouwen, alles door elkaar, kantoren, woningen, industrieel (voormalig). Oud en nieuw, mooi en lelijk, maar dat valt nauwelijks op. Het is een mengelmoes. Wat doen zo’n uur met mij, ruimte, leegheid, even niets anders te doen en te moeten. En wat vliegt de tijd. Super om dit te ervaren.